9 полезни съвета при планирана почивка с деца

Спомняте ли си какво беше да пътуваш преди да имате деца? Опаковате само един малък куфар с багаж, а дрямката по време на полета е гарантирана. Четете си списания и книги край басейна., докато пийвате пъстри коктейли.

Семейната почивка обаче е нещо по-различно. Тя е свързана с добра подготовка на всичко необходимо предварително. Няма страшно, хотелски комплекс „Монтесито“ споделя с Вас 9 полезни съвета за чудесна почивка с деца.

9 полезни съвета при избор на почивка с деца

За да успеете да си починете по време на семейната почивка, нужно е да планирате всичко много добре.

1. Подходящо място за цялото семейство

Изберете място за настаняване така, че и децата ви ще могат да си играят спокойно. Например, с близост до площадки и паркове, с открити пространства за игри и други. Ако децата ви са големи, помислете за занимания като басейн, фитнес или нещо друго.

2. Безопасността е на първо място

Когато отивате на почивка с децата, трябва да следите всяко тяхно движение (особено ако са малки). За да си спестите част от безпокойството и тревогите, изберете вашата почивка да бъде на място, обезопасено за деца. Например, парапети на терасата, които да са по-високи от детето, прозорци с комарници. Най-добре избирайте стаи, далеч от басейни, особено ако не са обезопасени за деца. Всички тези предварителни мерки не отменят вашият ангажимент и внимание към детското поведение. Те са бонус към сигурността по време на почивка.

3. Екстрите ще ви осигурят спокойствие

Сауна, басейн, спа, детски кът – всичко това е във ваша полза, когато избирате хотел за вашата семейна почивка. Включената храна също е бонус, особено когато сте с бебе или много малко дете. Когато то е на режим по отношение на съня и храненето, едва ли ще искате да обикаляте в търсене на ресторант. Затова – изберете подходящо място, което ще ви спести излишни главоболия.

4. При лошо време – занимания на закрито

Когато сме на почивка с деца, винаги трябва да предвиди план Б, в случай че нещо се обърка. Например, ако времето се развали и не можем да ходим на плаж, на планина и друго, трябва да имаме интересна алтернатива за прекарване на времето. Игри, филми и всякакви занимания са добре дошли.
Може би е хубаво да се подсигурите с хотел, в който да има детски кът и занимания за деца, защото така винаги ще имате резервен вариант в случай на лошо време или липса на планове.

5. Разходка до исторически и културни забележителности

За да „отвлечете“ (макар и за кратко) детското внимание от таблета или телефона, може да планирате вашата почивка в близост до исторически и културни забележителности.
Дори да пътувате извън страна, винаги има интересни места, които са подходящи за деца. Разгледайте 4 места в Европа, които може да посетите с деца.

При пътуване със самолет

6. Винаги избирайте нощен полет – така децата ще спят и няма да създават смут в самолета

7. Ако детето ви е по-голямо, носете му забавления. Книжки, играчки и всичко нужно, за да бъде ангажирано по време на полета.

8. Не забравяйте за водата – трябва да бъде под ръка във всеки миг.

9. Повече дрешки за преобличане. Децата често се цапат.

Почивката с деца е много по-различна от обикновената, защото трябва да бъдем добре обмислена и планирана. За сметка на това е изключително забавна и чудесна възможност за създаване на незабравими спомени.