5 начина да улесните живота си

Укротете чудовището на безпорядъка

Съхранявайте вашия дом чисти и комфортен, така че то да бъде вашето светилище. При закупуване на нещо, запитайте се: „Дали това е нещото, което искам или имам нужда от него?“ По същия начин, за всяко ново нещо, което носите в дома си, старото трябва да си отиде.

Избягвайте да казвате „ДА“ веднага

Ако ви поискат от вас да станете доброволец или да отдадете времето си на нещо, по-добре е да кажете: „Звучи добре, но на първо място нека проверя някои неща. Можете ли да ми се обадите след седмица? „По този начин може да определите, дали имате необходимата енергия, преди да отдадете ценното си време и да предприемете последващи действия.

Създайте буфер между професионалния и личния си живот

След като се приберете у дома от дълъг работен ден, отделете 30 минути, за да се отпуснете по здравословен начин, например медитация, упражнения, четене, или разходка. Краткият буфер между работата и дома ви позволява да се отдадете на близките си хора вечерта, както и ще ви осигури нова енергия, необходимо за справяне с задачите в дома ви.

Оставете другите да помогнат

Много от нас имат затруднения когато трябва да помолят за помощ или да позволят на други да ни помогнат. Истината е, че когато ние позволим на други хора да ни помогнат, ние ги даряваме с благосъстоянието да бъдат от полза. Това от своя страна ни помага да се измъкнем от непрестанната мисъл, която може да ни е обзела.

Благодарността – бутон за рестартиране

Понякога животът може да стане труден и най-лесният начин да ви олекне, е да започнете да се отблагодарявате. Благодарността помага на вашите емоции и негативни мисли да калибрират чрез пренасочване на енергията си върху нещо позитивно. Ако направите това, ще усетите само положителни емоции – любов, надежда и радост.