Най-добрите СПА хотели с басейн в Банско

Един от най-популярните български планински курорти несъмнено е Банско. Той се намира в подножието на Северен Пирин и предоставя отлични условия за СПА и уелнес туризъм, както и различни видове зимни спортове. През зимата, ако карате ски или сноуборд, може да се наслаждавате на над 75 км трасета, подходящи за начинаещи и опитни любители. Около 80% от тези писти и трасета са оборудвани с машини за изкуствен сняг. Така никога няма да останете разочаровани дори и при липсата на естествени зимни условия.

Предпочитан избор за българи и чужденци

Разпознаваемостта на дестинацията често я прави предпочитан избор сред всички туристи. Дори и в случаи, когато зимните спортове не са основната цел на посещението. Както всеки един добре развит туристически център, Банско има доста на брой модерно оборудвани и добре устроени СПА хотели и центрове, включително и такива с минерални басейни. За съжаление, за разлика от някои съседни селища, градът не разполага със свои собствени минерални извори, но все пак има условия за затопляне на минералната вода. Това намалява до известна степен нейните полезни свойства, но не и удоволствието от потапянето в нея.

Там се намират някои от Стоте национални туристически обекта, селектирани от Българския туристически съюз. Сред тях са къщите музеи „Никола Вапцаров“, „Неофит Рилски“ и „Велянова къща“. Те представляват сбор от забележителни възрожденски постройки.  Може още да се види  и Безименният град. Той е открит наскоро град-крепост и датира от 5 хилядолетия преди Христа.

В града има редица целогодишно отворени музеи, както и няколко особено атрактивни събития, традиционно провеждащи се всяка година. Сред събитията можем да откроим редица национални и международни състезания. Те включват турнири по зимни спортове, Националния конкурс за ледени скулптури „Огън от лед“, Празниците на банската традиция, Фолклорния фестивал „Между три планини“, Летния театрален фестивал, и не на последно място Международният Джаз фестивал.

СПА хотели в Банско

Разбира се, за да може да си изкарате добре е задължително да има достатъчно комфорт по време на престоя ви. Този комфорт обикновенно се предоставя от някои хотели. Ние решихме да ви предоставим кратка информация за някои от най-добрите СПА хотели в Банско, където да отседнете независимо от времето и целта на посещението ви.

Комплекс Грийн Лайф Ризорт

Грийн Лайф Ризорт е четиризвезден СПА комплекс. Той се намира в непосредствена близост до защитения от Юнеско парк „Пирин“. Уелнес центърът в комплекса включва пълен набор от екстри, като закрит плувен басейн, финландска сауна, ароматна сауна и парна баня.

Ривърсайд хотел и СПА

Ривърсайд хотел и СПА е мястото, където можете буквално да събуете ските си на входа на модерен и луксозен СПА център. В него ще откриете  турска баня, гореща сауна и различни видове масажи. Освен това, хотелът разполага с различни видове детски съоръжения, което го прави подходящ за семеен престой.

Пирин Голф Хотел и СПА

Пирин Голф Хотел и СПА е едно от луксозните места в непосредствена близост до Банско. Там можете да отседнете и да получите пълен набор от услуги и съоръжения, свързани със СПА и уелнес, и спорт. Комплексът включва две отделни големи голф игрища с голф академия за начинаещи. Има още  седем плувни басейна, два супермаркета, изискан пиано бар, модерно оборудвана фитнес зала, игрище за скуош, билярд и тенис на маса, няколко детски зони на открито, ски училище, ски гардероб и магазин за дрехи.