Матраци за хотели – защо са важни?

Несъмнено, без значение дали пътуваме с цел почивка или по работа, всеки от нас очаква хотелът, в който е отседнал да му осигури релакс и удобства. Няма човек, който да не е имал кошмарна нощ в даден хотел, заради неудобния, твърд или скърцащ матрак. Резултатът със сигурност след това е бил разочарование от въпросния хотел и загуба на поредния клиент, който не би отседнал отново в него и не би го препоръчал на близки и познати.

За да избегнете такива ситуации е важно да оборудвате хотела или почивната си база с матраци, удовлетворяващи изискванията на хора с различни очаквания, тегло, ръст, възраст и начин на живот. Особено, ако сте собственици на така предпочитаните SPA хотели е просто задължително добре да проучите пазара, преди да инвестирате в новото обзавеждане или в подмяната на вече амортизираните матраци за хотела ви. Посетителите на този вид хотели в повечето случаи ги посещават с цел да се възползват от услуги като минерален басейн, парна баня или сауна, с цел терапия за тялото поради различни здравословни проблеми. Тези хора логично имат очаквания после да продължат релакса, отпочивайки на здравословни и ортопедични матраци за хотели. Без съмнение, ако заложите на ортопедични матраци за хотели, ще направите възможно най-добрият избор, който ще ви гарантира доволни посетители. Днес на пазара ще откриете разнообразие от ортопедични матраци, подходящи както за хотели в зимните курорти, така и за летни хотели или СПА хотели.

Какви матраци за хотели да изберете?

Хубаво е да изберете матраци за хотели, според това дали става въпрос за обзавеждането на хотел в зимните или летните курорти, СПА хотел или балнео хотел, за да се насочите към подходящите материали. Например за хотели в зимните курорти е добре да заложите на матраци с мемори пяна, които не само осигуряват повече топлина, но и я задържат. Страхотни модели матраци за хотели, намиращи се в летните курорти са вариантите с охлаждащ гел или охлаждаща мемори пяна, които гарантират прохлада през цялата нощ. Ако предпочитате бюджетни ортопедични матраци, бихме ви насочили към матраци с бонел пружини, защото доказано тази система за сън е издръжлива на интензивни натоварвания и е с балансирана твърдост, подходяща за масовите потребители. Бонел пружините имат и отлични вентилационни свойства, благодарение на които акарите, бактериите и алергиите ще стоят настрана. Що се отнася до дамаската ви препоръчваме да заложите на памучен плат, който е подходящ за всеки сезон и не предизвиква никакви алергии. Важно е калъфът да бъде изработен от здрав и издръжлив плат, който да е устойчив на поддръжка и почистване. Добре е калъфът да бъде снабден с цип, за да може лесно да изпирате калъфа. Въпреки това обаче горещо ви препоръчваме задължително да се сдобиете с непромокаеми протектори за матраци, които да предпазват както дамаската, така и вътрешността от захабяване, зацапване и различни течности. Както знаем, всички матраци за хотели трябва да бъдат подготвени за всякакви ситуации, особено ако сред посетителите са малки деца или домашни любимци.

Кои са най-предпочитаните матраци за хотели?

В следващите няколко реда ще ви запознаем с конкретни модели матраци за хотели, които се открояват като фаворити при обзавеждането както на малки семейни хотели, така и на цели вериги. Всички те са двулицеви матраци, които се използват с подматрачна рамка или се поставят върху хотелска основа. Този вид матраци за хотели е предпочитан, защото се деформират по-бавно, поради факта, че могат да се обръщат и да се използват от двете страни. Това прави износването не само по-бавно, но и равномерно. Освен това в комбинация с основа матрак, се постига стилна визия на помещението.

Матрак Комфи

Специално създаден за нуждите на хотелиерството, този модел има надеждна и сигурна конструкция с ядро от бонел пружини. Матракът има средно ниво на твърдост и ортопедични свойства и е подходящ за всички видове хотели и потребители. Препоръчваме ви матрак за хотели Комфи, ако разполагате с ограничен бюджет, но търсите качествени матраци за вашите гости.

Матрак Престижо

Този модел се отличава с впечатляваща височина – 26 см. Конструкцията отново е с бонел система, с двойно закалени пружини, обкантени с метална щанга за издръжливост на интензивни и чести натоварвания. Моделът е подходящ, ако визията на хотела ви е скандинавка и търсите високи матраци, които да направят помещението по-луксозно.

Матрак Lavender Uno

Матрак Лавендер Уно е непружинен вариант, който също дава ортопедична опора за тялото. Хубавото при този модел е , че предлага две лица с различно усещане. От едната страна има профилирана пяна с масажиращ и релаксиращ ефект, което го прави отличен вариант за СПА хотели. Друго предимство на модела е деликатният аромат на лавандула, който действа успокояващо и допринася за бързо заспиване. Калъфът е снабден с практичен цип за лесна поддръжка.

Матрак Favourite Nova Orthopedic

Моделът на матраци ТЕД е официално признат за медицинско изделие поради ортопедичните му свойства и обособените 7 зони за комфорт за отделните части на тялото. Матракът поддържа цялото тяло в правилна позиция за сън, което го прави подходящ за хора с болки в гърба, кръста, ставите и мускулите. Favourite Nova Orthopedic е точният матрак за балнео хотели и СПА хотели, както и за луксозни хотели, които търсят издръжлив, здравословен и удобен матрак. Без съмнение допълнителен плюс на модела са двете лица с различна твърдост и наличието на комфортна мемори пяна.

Матрак Lavender Cool Memory

Lavender Cool Memory е друг непружинен модел без пружини, който е попадение за всички хотели, разположени в летните курорти. Наличието на мемори пяна с приятен охлаждащ ефект гарантира прохлада за вашите гости, а профилираната пяна от другата страна придава масажиращ ефект с резултат пълна релаксация.

За максималният комфорт на вашите гости, освен в подходящи и здравословни матраци за хотели, не забравяйте да инвестирате и в комфортни възглавници и завивки, които да направят престоя наистина незабравим.