Най-ефектните и въздействащи цветови комбинации в интериора

Отдавна не е тайна, че цветовете имат способността да ни влияят и да провокират у нас
различни усещания. Ето защо, когато избираме цветовата схема на нашето жилище, трябва да бъдем особено внимателни и предпазливи, ако не искаме да допуснем грешка и вместо с уютен и приветлив дом, да се устроим с депресираща, потискаща, навяваща мрачни мисли атмосфера.

Сега ще разгледаме няколко много сполучливи цветови комбинации, които можем да
използваме без притеснения и винаги с положителен краен резултат – създаване на прекрасна обстановка – ободряваща, зареждаща с енергия, релаксираща изключително свежа. Примерните картини са предложени с любезното съдействие на Kartini.bg.

Цветови комбинации

Първата цветова комбинация, на която ще обърнем внимание, е бяло и зелено. Тя е една от най-удачните, напълно универсална за всяко едно помещение в дома. Ще ви дари с много свежест и ще ви помогне да се отпуснете. Можете да я изберете за основна – решение за стените, подовата настилка или текстила, а може и към монохромната цветова схема да добавите подходяща картина в тези цветове и резултатът да е не по-малко вълнуващ.

Бели цветя и свещи

Подобно картинно пано е чудесен вариант за декорация на спалнята, коридора, хола или офиса. Ще ви осигури релаксираща атмосфера и ще ви зареди с много положителна енергия и творческо вдъхновение.

Ето и още една много красива и вдъхновяваща цветова комбинация, а именно лилаво и
бежово. Този прекрасен пейзаж с релаксираща гледка определено може да направи много за изграждането на вашия хармоничен декор. Ще изглежда чудесно във всяко помещение и ще допълни перфектно цветови комбинации, използващи неутрални тонове, както и вариации в светлите нюанси на всеки един цвят от палитрата – светло жълто, розово, синьо, зелено и така нататък.

Красиво дърво на залез

Следващата супер ефектна и универсална за приложение в интериора цветова комбинация е жълто и кафяво. И двата цвята са топли и ще внесат много уют и хармония във вашето жилище.

Жълтият цвят се слави като „цветът на щастието“, тъй като има способността да провокира жизненост и добро настроение. От друга страна, кафявото е много успокояващо и отпускащо. С този невероятно красив пейзаж бихте могли да украсите успешно вашия хол или работно място и ще бъдете впечатлени от благотворното му въздействие.