Активна гимнастика за бебета – правилният избор

Активна гимнастика за бебе

Активната гимнастика за бебета напоследък е придобила голяма популярност в България. И има защо. От всички различни видове детски играчки, предназначени за кърмачета и малки деца, активните гимнастики са най-полезни за развитието им.

Тези ярко оцветени интерактивни килимчета имат изключително много предимства. Включително да насърчаванет сетивните и моторни умения. Именно тези две неща са едни от най-важните, които бебетата трябва да научат през първите няколко месеца. Ето защо и всеки родител ще иска да закупи най-добрата активна гимнастика за бебето си.

Избор на активна гимнастика

Активната гимнастика е чудесно допълнение към списъка с детски играчки. Но не се претоварвайте с многото възможности за избор. Когато знаете каква е целта на гимнастиката и характеристиките, които трябва да търсите, определено ще намерите най-доброто за детето ви.

Нищо не е по-удовлетворяващо за един родител, от това да види детето си да расте и да научава различни умения. Ето и следните неща, които трябва да имате предвид.

Размер

Важно е при закупуването на активна гимнастика да гледате нейния размер. Тя трябва да покрива площ, която е два пъти по-голяма от вашето бебе, така че то да има достатъчно пространство, за да се движи.

Дизайн

Простите дизайни не трябва да се пренебрегват – през първите си седмици от живота новородените са по-скоро привлечени от прости форми, отколкото от сложни структури. Потърсете модел, който е визуално по-прост.

Най-добрата активна гимнастика е тази, която е плоска и се поставя на пода, а не върху легло. Не забравяйте, че целта на този вид играчки е да насърчи ученето чрез движения и проучване. Следователно ограничаването на свободата на движение на бебето изключва ползите от това.

Играчки

Висококачествените активни гимнастики за бебета имат допълнително място, където може да поставите още играчки, освен тези, които вече има. Моделите с широки арки, където играчките са разположени на различни нива и места са за предпочитане.

Освен това, когато бебето ви порасне, то ще започне да хваща, прилепва или тласка играчките около себе си. Ето защо, трябва да търсите гимнастики със сменяеми играчки и регулируеми арки. По този начин разполагате с повече възможности за пренареждане или добавяне на повече играчки.

Започнете развитието на вашето дете още от най-малка възраст и закупите активна гимнастика в онлайн магазин bebeland.net. Там ще откриете разнообразие от модели и водещи марки.