Дзен интериор: Как да създадем по-уютна и релаксираща среда в нашия дом

За Дзен декора е изписано много и вероятно няма човек, който да отрече, че е несравнима с нищо друго неговата огромна сила да успокоява, да вдъхновява и да ни зарежда с положителна енергия. Не случайно всички спа центрове използват именно такава декорация, за да ни накарат да се отпуснем и да забравим напълно грижите, които съпътстват напрегнатото ни ежедневие.

Представете си сега колко би било хубаво, всяка вечер да се завръщате в дом, декориран така веднага да ви приласкае в топлата си прегръдка и да ви помогне да се възстановите и заредите с нови сили за утрешния ден! Примамливо, нали?

Всъщност, да създадете Дзен декор изобщо не е трудно. Дори и да не припокрива напълно обстановката от спа центровете, достатъчно е само да добавите няколко сполучливи щрихи и ще видите как жилището ви ще блесне в една напълно нова светлина.

Дзен камъни и жасмин

Тъкани

Те са много важни за Дзен декорацията, затова им обърнете сериозно внимание. Отървете се от всякакви синтетични покривки и друг домашен текстил и ги заменете с такива, които са изработени от естествени тъкани. Ще се учудите как това значително ще ободри обстановката, въпреки, че не изисква големи харчове и се постига бързо и лесно.

Лилава орхидея

Цветове

Дзен декора използва естествени цветове, затова е препоръчително да изберете за украса земни тонове. Бяло, черно, кафяво, зелено, червено, небесно синьо – нека зеленото и бялото са преобладаващи, защото именно те допринасят за създаването на перфектната релаксираща среда. Зеленият цвят има свойството да отморява погледа, а в комбинация с бяло въздейства дори още по-силно. Това съвсем не означава, че трябва да се лишите от ярките цветове. Използвайте ги, но с мярка и по-скоро като акценти, отколкото като основни.

Картини

В момента Дзен картините са на огромна почит и се считат за един от най-модерните начини за постигане на релаксираща обстановка. И те наистина са страхотна идея, защото с малко средства ви позволяват да направите много за разкрасяване на вашия дом. Можете да ги позиционирате във всяко едно помещение, което искате. Еднакво подходящи са както за спалнята, така и за хола, вестибюла, коридора и навсякъде другаде, където ще ви допадне да ги поставите.